Verkoopartikelen

Gewijzigd op Thu, 22 Feb 2024 om 02:11 PM

In Yuki kun je een aantal overzichten bekijken van alle aangemaakte en/of verkochte verkoopartikelen.

Voordat je verkoopfacturen kunt aanmaken en verwerken in Yuki moet je eerst verkoopartikelen aanmaken.

Een aangemaakt verkoopartikel wordt altijd automatisch toegevoegd aan de standaard prijslijst van de geselecteerde administratie in een domein. Zodra je echter meerdere prijslijsten hebt aangemaakt in een administratie heb je de mogelijkheid om tijdens het aanmaken van het verkoopartikel de correcte prijslijst van de administratie te selecteren.

TIP!

Verkoopartikelen kunnen op elk gewenst moment worden toegevoegd aan een andere prijslijst binnen het domein.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verkoopartikel (met nieuwe prijs) aan prijslijst toevoegen.

Klik op de video om 'Yuki Verkoopartikelen & prijslijsten' te bekijken!

De volgende overzichten van verkoopartikelen zijn beschikbaar:

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik vervolgens op Verkoopartikelen en selecteer vervolgens het overzicht dat je wilt bekijken.

Vanuit elk overzicht kan een gebruiker:

• een nieuw verkoopartikel aanmaken
  • alle getoonde kolommen downloaden als een CSV-bestand (Excel) of kopiëren naar het klembord
  • het totaaloverzicht van een artikel bekijken
  • de weergave aanpassen
  • gegevens zoeken.

Nieuw verkoopartikel aanmaken

Klik op de knop Nieuw verkoopartikel.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verkoopartikel aanmaken.

Gegevens downloaden als CSV-bestand of kopiëren naar klembord

Klik op de knop Download en selecteer vervolgens Download als CSV of Kopieer naar klembord in het dropdownmenu.

De naam van het gedownloade CSV-bestand is:

• SalesItemsList-context_Alle-verkoopartikelen_[datum van vandaag].csv
  • SalesItemsList-context_Verkoophistorie_[datum van vandaag].csv
  • SalesItemsList-context_Totale-verkoop-per-artikel_[datum van vandaag].csv.

Totaaloverzicht van artikel bekijken

• Klik op de omschrijving van het verkoopartikel
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van het desbetreffende verkoopartikel, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk verkoopartikel in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan een zogenaamd totaaloverzicht van het verkoopartikel worden bekeken. De volgende zaken worden hierin o.a. weergegeven: gegevens van het artikel, prijslijst(en) waaraan het artikel is toegevoegd, prijsovereenkomst(en) met klanten voor het artikel, kengetallen van het artikel, omzet per maand, omzet per jaar, laatste facturen en top verkopen.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Totaaloverzicht van verkoopartikel.

Weergave aanpassen

De weergave kan op de volgende manieren worden aangepast:

• Administratie: Selecteer, indien nodig, de verkoopartikelen van de juiste administratie.
  • Periode: Geef aan, indien mogelijk, van welke periode je verkoopartikelen wilt bekijken.
  • Kolomselectie: Standaard worden in elke werklijst of overzicht een aantal kolommen getoond. Deze kolommen kunnen worden aangepast door kolommen te selecteren of deselecteren.
  • Kolomsortering: Alle getoonde kolommen kunnen oplopend of aflopend worden gesorteerd.

Gegevens zoeken

In de zoekbalk kan worden gezocht op:

• (deel van een) naam
    Het zoekresultaat geeft nu alle gegevens weer waarin deze naam is ingevoerd in bijvoorbeeld het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam',  'Bedrijfsnaam' of 'Relatie'.
  • nummer
    Het zoekresultaat geeft nu alle gegevens weer waar het nummer is ingevoerd in bijvoorbeeld het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam', 'Bedrijfsnaam' of in een numeriek veld zoals 'Factuurnummer'.
  • bedrag
    Je kunt zoeken naar een exact bedrag door dit bedrag in het zoekveld in te voeren, bijvoorbeeld '54,45' of '54.45'.
  • datum
    Je kunt zoeken naar een bepaalde datum door deze in te voeren als:
    • 31/08/2020
    • 31-08-2020
    • 310820
    • 31082020.

Gericht zoeken

Je kunt ook gericht zoeken door gebruik te maken van verschillenden zoektermen. Na elke zoekopdracht kan het zoekresultaat verder worden gespecificeerd door een nieuwe zoekterm toe te voegen.