Facturen

Gewijzigd op Thu, 15 Jun 2023 om 11:27 AM

In Yuki kun je een aantal werklijsten (workflow) en overzichten bekijken van alle onbetaalde/nog te incasseren en betaalde/geïncasseerde verkoopfacturen.

De volgende werklijsten van de workflow van verkoopfacturen zijn beschikbaar:

De volgende werklijsten van verstuurde verkoopfacturen zijn beschikbaar:

De volgende overzichten van verkoopfacturen zijn beschikbaar:

Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik vervolgens op Facturen en selecteer vervolgens de werklijst of het overzicht dat je wilt bekijken.

In de overzicht kun je gebruik maken van de zogenaamde document viewer om:

• een schermvoorbeeld van het document te verbergen of te tonen
  • het document in de browser te openen
  • het document te downloaden.

Klik op de regel van de desbetreffende factuur en vervolgens op één van de  knoppen rechts in het scherm:

In elke werklijst of overzicht kan een gebruiker:

• een nieuwe factuur aanmaken
  • alle getoonde kolommen downloaden als een CSV-bestand (Excel) of kopiëren naar het klembord
  • de weergave aanpassen
  • gegevens zoeken.

Nieuwe factuur aanmaken

Klik op de knop Nieuwe factuur.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verkoopfactuur aanmaken, versturen en afhandelen.

Gegevens downloaden als CSV-bestand of kopiëren naar klembord

Klik op de knop Download en selecteer vervolgens Download als CSV of Kopieer naar klembord in het dropdownmenu.

De naam van het gedownloade CSV-bestand is:

• SalesInvoicesDatalist_Conceptfacturen_[Datum van vandaag].csv
  • SalesInvoicesDatalist_Te-verzenden-facturen_[Datum van vandaag].csv
  • SalesInvoicesDatalist_Achterstallig_[Datum van vandaag].csv
  • SalesInvoicesDatalist_Geblokkeerd_[Datum van vandaag].csv
  • SalesInvoicesDatalist_Factuurhistorie_[Datum van vandaag].csv
  • LogInvoicesDatalist_Activiteitenlogboek_[Datum van vandaag].csv
  • LogBulkInvoicesDatalist_Bulkactiviteit_[Datum van vandaag].csv.

Weergave aanpassen

De weergave kan op de volgende manieren worden aangepast:

• Administratie: Selecteer, indien nodig, de facturen van de juiste administratie.
  • Periode: Geef aan, indien mogelijk, van welke periode je facturen wilt bekijken.
  • Kolomselectie: Standaard worden in elke werklijst of overzicht een aantal kolommen getoond. Deze kolommen kunnen worden aangepast door kolommen te selecteren of deselecteren.
  • Kolomsortering: Alle getoonde kolommen kunnen oplopend of aflopend worden gesorteerd.

Gegevens zoeken

In de zoekbalk kan worden gezocht op:

• (deel van een) naam
    Het zoekresultaat geeft nu alle gegevens weer waarin deze naam is ingevoerd in bijvoorbeeld het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam',  'Bedrijfsnaam' of 'Relatie'.
  • nummer
    Het zoekresultaat geeft nu alle gegevens weer waar het nummer is ingevoerd in bijvoorbeeld het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam', 'Bedrijfsnaam' of in een numeriek veld zoals 'Factuurnummer'.
  • bedrag
    Je kunt zoeken naar een exact bedrag door dit bedrag in het zoekveld in te voeren, bijvoorbeeld '54,45' of '54.45'.
  • datum
    Je kunt zoeken naar een bepaalde datum door deze in te voeren als:
    • 31/08/2020
    • 31-08-2020
    • 310820
    • 31082020.

Gericht zoeken

Je kunt ook gericht zoeken door gebruik te maken van verschillenden zoektermen. Na elke zoekopdracht kan het zoekresultaat verder worden gespecificeerd door een nieuwe zoekterm toe te voegen.