Achterstallige facturen

Gewijzigd op Tue, 06 Feb 2024 om 09:49 AM

In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen die binnen de ingestelde betalingstermijn in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald of geïncasseerd werden.

De gegevens van een achterstallige factuur kunnen niet meer worden aangepast en opnieuw bewaard worden.

Voor deze achterstallige verkoopfacturen kan vanuit Yuki handmatig of automatisch een herinnering of aanmaning worden verstuurd.

TIP!

Het automatisch versturen van herinneringen of aanmaningen in Yuki kan via:

Indien er voor een achterstallige factuur nog navraag of uitzoekwerk moet gebeuren dan is het mogelijk om het versturen van een herinnering of aanmaning voor de desbetreffende factuur te blokkeren.

Vanuit deze werklijst kan een gebruiker:

TIPS!

• Om de instellingen van je herinneringen of aanmaningen te controleren en/of te wijzigen klik je in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Herinnering instellingen, open vervolgens het tabblad  Handmatige herinneringen of Lay-outs
  • In de standaardkolommen 'Per' en 'Status' wordt getoond op welke wijze de verkoopfacturen zijn verstuurd en of deze wel of niet zijn afgeleverd.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Achterstallige facturen.

Het volgende scherm wordt geopend:

In deze werklijst kun je gebruik maken van de zogenaamde document viewer om:

• een schermvoorbeeld van het document te verbergen of te tonen
  • het document in de browser te openen
  • het document te downloaden.

Klik op de regel van de desbetreffende factuur en vervolgens op één van de knoppen rechts in het scherm::

Herinneringsniveau van facturen wijzigen

Selecteer de facturen in de werklijst waarvan je het herinneringsniveau wilt wijzigen. Klik vervolgens bovenin het scherm op Wijzig herinneringsniveau.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer één van de volgende beschikbare herinneringsniveaus:

• 0- Geen herinnering
  • 1 - Attendering
  • 2 - Herinnering
  • 3 - Aanmaning
  • 4 - Ingebrekestelling
  • 5 - Bij incassobureau
  • 6 - Bij gerechtsdeurwaarder.

Klik vervolgens op de knop Wijzigen.

Het herinneringsniveau van alle geselecteerde facturen is nu gewijzigd.

Herinneringen voor facturen blokkeren

Selecteer de facturen in de werklijst waarvoor het verzenden van een herinnering of aanmaning geblokkeerd moet worden. Klik vervolgens bovenin het scherm op Blokkeer herinneringen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Voeg desgewenst notities toe en klik vervolgens op de knop Blokkeren.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

De facturen verdwijnen uit de werklijst ‘Achterstallige facturen’ en komen in de werklijst ‘Geblokkeerde facturen’ terecht.

TIP!

Om voor één factuur de verzending van een herinnering of aanmaning te blokkeren, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je Blokkeren in het dropdownmenu.

De factuur verdwijnt uit de werklijst ‘Achterstallige facturen’ en komt in de werklijst ‘Geblokkeerde facturen' terecht.

Document bekijken

• Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk document in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan de achterstallige factuur, indien nodig, worden aangepast of kunnen er bewerkingen op de factuur worden uitgevoerd.

Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

De relatiekaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.

Verkoopfactuur via e-mail (opnieuw) versturen

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Verstuur via e-mail in het dropdownmenu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Versturen om de verkoopfactuur daadwerkelijk (opnieuw) te versturen.

De verzendwijze in de kolom 'Per' wordt vervolgens gewijzigd naar 'E-mail'.