Suppletie omzetbelasting fiscale eenheid met Yuki

Gewijzigd op Tue, 07 Dec 2021 om 12:19 PM

Vaak blijkt na afloop van een boekjaar, bijvoorbeeld bij het opmaken van de jaarrekening, dat er correcties nodig zijn op de btw-aangiften van de Fiscale eenheid die al zijn ingediend bij de Belastingdienst. Wanneer blijkt dat je in dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw hebt aangegeven dan moet je dit verplicht melden bij de Belastingdienst.

Als alle btw-aangiften in een boekjaar zijn verzonden naar en bevestigd door de Belastingdienst kunnen de in Yuki afgesloten btw-aangiften alleen nog worden gewijzigd of worden aangevuld d.m.v. een suppletie. De gecorrigeerde gegevens van het hele jaar worden automatisch opgenomen in een door Yuki gegenereerde suppletie.

Een suppletie wordt, in tegenstelling tot een btw-aangifte, nooit automatisch door Yuki naar de Belastingdienst verstuurd. Het administratiekantoor of de accountant verstuurt de suppletie handmatig naar de Belastingdienst door te klikken op de knop Versturen

Indien je de suppletie niet wilt versturen naar de Belastingdienst kan de status van de suppletie op 'Afgesloten (historisch)' worden gezet.

TIPS!

• De Belastingdienst kan later om een specificatie vragen van de suppletie
  • Houd er rekening mee dat de Belastingdienst geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag stuurt.

Bij een suppletie van een Fiscale eenheid (moedermaatschappij) moet er voor alle onderdelen (dochtermaatschappijen) van de Fiscale eenheid een suppletie zijn overgeboekt naar de Fiscale eenheid.

Wanneer er voor een onderdeel van de Fiscale eenheid geen suppletie aanwezig is dan moet er handmatig een nihil suppletie worden aangemaakt en vervolgens worden overgeboekt naar de suppletie van de Fiscale eenheid.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Omzetbelasting.

Klik in het nu geopende overzicht van de btw-aangiften op de knop Maak een nieuwe btw-aangifte aan.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer de juiste administratie (van onderdeel Fiscale eenheid) en het aangiftejaar en selecteer vervolgens als Aangiftetijdvak Suppletie.

Klik op de knop Doorgaan. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik tenslotte bovenin je scherm op de knop Fiscale eenheid om de suppletie over te boeken naar de suppletie van de Fiscale eenheid.