Hoe gebruik ik de Yuki community?

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 12:58 PM

Binnen ons supportportaal bevindt zich de Yuki community. Door te klikken op Communities bovenin het scherm wordt de Yuki community geopend.

De community is verdeeld in twee verschillende onderdelen:

• Feature Forum

• Discussieforum.

Beide communities kun je raadplegen en indien je een inlog hebt gekregen voor het supportportaal kun je in een community actief zijn. Op de community pagina zie je tevens de trending features en topics voor beide fora.

Feature Forum

Door te klikken op Bekijk ideeën kom je terecht op het feature forum. Hier kun je al je ideeën met ons maar ook met elkaar bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opperen van nieuwe functionaliteiten binnen de Yuki software. Daarnaast kun je stemmen op features die al zijn geopperd zodat wij kunnen zien welke ideeën het meest populair zijn en extra aandacht verdienen.

Je kunt bepalen welke geopperde features in de lijst worden getoond door gebruik te maken van een filter. Zo kun je bijvoorbeeld een lijst bekijken van de meest populaire features, welke features gepland zijn of welke zijn afgewezen. Heb je het feature forum bekeken en zie je het feature dat jij wilt opperen niet in de in lijst terug? Klik dan op de knop Nieuw onderwerp beginnen om jouw feature in de lijst te plaatsen.

Iedereen met een inlog in ons supportportaal heeft de mogelijkheid om features in het forum te plaatsen. We raden je aan om eerst te zoeken of een feature al is geopperd zodat er geen dubbele features in het forum aanwezig zijn. In het geval een reeds bestaand feature raakvlakken heeft met het feature dat jij in gedachten hebt. probeer dan het al bestaande feature aan te vullen met de ideeën die jij daar over hebt.

Je kunt op een bepaald feature stemmen. Als je het desbetreffende feature hebt geopend en doorgelezen dan kun je vervolgens klikken op Vind je dit idee leuk? Het feature krijgt dan een duimpje omhoog. Indien het feature veel duimpjes omhoog krijgt zal het feature zichtbaar worden in de populaire features en is de kans groter dat wij het feature zullen beoordelen om eventueel op te nemen in de software!

Discussieforum

Door te klikken op Stel een vraag op de tegel Discussieforum wordt het Yuki Discussieforum geopend. Hier kun je je vragen stellen, je best practices delen en met elkaar in gesprek gaan over interessante onderwerpen. Ook in dit forum kun je zelf onderwerpen plaatsen indien je een inlog hebt voor het supportportaal.

Het discussieforum is ingedeeld in drie forumtypen om de doelen van de gesprekken te kunnen stroomlijnen. Indien je een onderwerp start zul je het forumtype moeten kiezen waar jouw onderwerp het beste in past. Heb je geklikt op de knop Nieuw onderwerp beginnen dan geef je bij het verplichte veld Onderwerp plaatsen in aan in welk forumtype  je je onderwerp wilt plaatsen.

Uiteraard kun je reageren op onderwerpen die reeds door andere Yuki gebruikers in het forum zijn geplaatst. De gesprekken die gevoerd worden over geplaatste onderwerpen kun je onder het desbetreffende onderwerp terugvinden. Bij het plaatsen van onderwerpen heb je de mogelijkheid om screenshots en video’s toe te voegen om je onderwerp te verduidelijken.