UBL: TaxCategory

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 01:56 PM

Invoice. TaxTotal.TaxCategory

TaxCategory BTW code (bijv hoog 21% of laag 9% etc) <cac:TaxCategory>

UBL Veld Omschrijving Typ Voorbeeld DataType Extern
 ID Soort BTW/BTW-Code cbc <cbc:ID schemeAgencyID="6" schemeID="UNCL5305">S</cbc:ID> Paragraaf/
 Identifier
 UNCL5305
 Name Omschrijving BTW cbc <cbc:Name>NL, Hoog Tarief</cbc:Name>
 Percent BTW Percentage cbc <cbc:Percent>21.00</cbc:Percent> Percentage
 TaxScheme Soort Belasting altijd BTW cac/
 cbc
 <cac:TaxScheme>
     <cbc:ID schemeID="UN/ECE 5153" schemeAgencyID="6">VAT</cbc:ID>
 </cac:TaxScheme>
 Paragraaf/
 Identifier
 UN5153

Interpretatie vanuit SimplerInvoicing

ID Omschrijving

AE BTW Verlegd naar medecontractant
 E Vrijgesteld
 G Export
 S Standaard zowel 9% laag als 21% hoog!
 Z Geen BTW van toepassing 0%

LET OP!

Aanduiding van de TaxCategory  is “S” (Standard), zowel bij 21 als 9% BTW.

Mede bij de BTW categorie "AE" (verlegde BTW) volgens UN/ECE 5305 geldt dan het volgende:

• TaxCategory = “AE”; VAT Reverse Charge. Code specifying that the standard VAT rate is levied from the invoicee.
  • TaxExemptionReason = “Reverse charge” of “btw verlegd”.
  • BTW en BTW-percentages op de factuur zijn “0”.
  • De BTW-nummers van zowel leverancier als afnemer vermeld moet worden!