Gmail account met Yuki e-mail koppelen

Gewijzigd op Mon, 11 Dec 2023 om 03:53 PM

Om Yuki e-mail in te stellen voor het gebruik met je Gmail account moet je een aantal stappen doorlopen.

Voor je het account gaat aanmaken, dien je eerst de volgende instellingen in je Gmail account vast te leggen:

• Eerst zorg je ervoor dat je Gmail account zo ingesteld is dat het via POP ontvangen kan worden.
    Je doet dit in je Gmail account onder 'Instellingen', 'doorsturen en POP/IMAP', waar je downloaden via POP inschakelt.

• Vervolgens dien je ervoor te zorgen dat je de 'Inloggen en beveiliging' instellingen van je Gmail account aanpast.
    Via 'Mijn account' open je je account instellingen, op de 'Inloggen en Beveiliging' pagina vind je geheel onderaan de volgende instelling:

Deze box dien je AAN te zetten:

• Nu log je in Yuki in.
  • Beweeg met je muis boven het icoon E-mail in de navigatiebalk en klik vervolgens op E-mailaccounts
  • Klik links in je scherm op E-mailaccounts.
  • Klik op de knop Nieuw om een nieuwe e-mailaccount aan te maken.
  • Nu doorloop je de Wizard voor het aanmaken van een nieuwe e-mailaccount.
    Vul je naam en e-mailadres in.
    Als je Gebruik uitsluitend voor versturen van e-mail aanvinkt kun je geen mail ophalen vanuit Yuki.
  • In het volgende scherm klik je op de knop Meer opties.

• In het nu geopende scherm vul je alle gegevens in en neem je de POP en SMTP gegevens over vanuit je Gmail account instellingen.

• Door de goede beveiliging van Gmail kan het zijn dat het account niet te koppelen is, doordat Gmail wordt aangesproken door een onbekende server welke e-mail wil ophalen.
    Je kunt een e-mail ontvangen van Gmail met de volgende boodschap:

Doorloop deze mail en bevestig dat jij het bent die de mail vanuit deze locatie wilt ophalen.